Racing

Joel Eriksson reserv- och testförare för Jaguar i Formula E

Jaguar TCS Racing har idag meddelat att svensken Joel Eriksson och fransmannen Tom Dillmann kommer att vara reserv-, test- och simulatorförare för det brittiska racingteamet i årets upplaga av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet.

– Jag ser verkligen fram emot att vara reserv- och testförare för Jaguar TCS Racing-teamet, säger Joel Eriksson. Jag har testat Jaguar I-TYPE 6 i simulatorn och det är en tydlig skillnad mellan Gen2 och Gen3 – både teknologiskt och prestandamässigt. Teamet har gjort väldigt bra ifrån sig under de senaste två säsongerna och jag hoppas kunna hjälpa Mitch, Sam och ingenjörerna att nå nya höjder den här säsongen.

Den 24-årige Eriksson har värdefull erfarenhet av det helelektriska världsmästerskapet och tävlade i åtta lopp under säsong 7 av Formel E för ett amerikanskt team.

– Alla på Jaguar TCS Racing är glada över att välkomna Joel som en av våra reserv-, test- och simulatorförare, James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing. Han har verkligen imponerat på oss så här långt med sitt simulatorarbete. Joel har dessutom nått många anmärkningsvärda framgångar inom motorsporten och har en stark juniorkarriär i ryggen, så det är fantastiskt att han blir en del av teamet. Vi ser fram emot ett nära samarbete.

Joel Eriksson