Racing

Audi e-tron FE04 tar hem segern i eldrivna Formula E

Under helgen gick finalen av Formula E, det internationella racingloppet för eldrivna bilar. När säsongen under söndagen avgjordes i New York stod Audis team som segrande med sin e-tron FE04.

Den fjärde Formula E-säsongen inleddes i Hong Kong i december 2017. I helgen var det säsongsfinal i New York där två lopp kördes. Audi tävlade med team Audi Sport ABT Schaeffler och förarna Lucas di Grassi och Daniel Abt.

Vilket team som skulle gå segrande ur säsongen avgjordes inte förrän i det sista loppet. För Audi, som under början av säsongens tävlingar inte hade några topplaceringar var segern inte självklar och säsongens sista lopp blev också det avgörande. I söndagens slutgiltiga tävling korsade Lucas di Grassi mål som tvåa efter 43 varv på en bana runt Brooklyn. Det gav teamet de två avgörande poängen som gjorde att de tog hem teammästerskapet i serien.

– Det här är ett mindre mirakel! Trots den tuffa starten blev det en exceptionell säsong för mig och vårt team. Vi ger aldrig upp och att vi som lag går segrande ur detta med en revansch som den här är det bästa beviset på detta, förklarade brasilianaren di Grassi som är den mest framgångrika föraren i mästerskapets fyraårig historia med 27 pallplatser.

Audi e-tron FE04 #1 (Audi Sport ABT Schaeffler), Lucas di Grassi. Formula E i New York.