Racing

Rosenqvist redo för känslosam final

Felix Rosenqvist står på tröskeln till sitt sista race med Arrow McLaren när årets NTT INDYCAR SERIES-säsong når sitt slut i helgen med Firestone Grand Prix of Monterey på Laguna Seca.

FotoINDYCAR.

Rosenqvist, som tidigare i veckan bekräftade sina planer för 2024 och en flytt till Meyer Shank Racing, är fast besluten att avsluta på topp för sitt nuvarande team – och går in i helgens final stärkt av andraplatsen i söndags i Grand Prix of Portland.

– Det här blir förstås en väldigt speciell helg för mig, säger Felix Rosenqvist. Jag har haft tre säsonger med Arrow McLaren och det vore helt fantastiskt att få avsluta här på absolut bästa sätt. Vi har gått igenom mycket tillsammans och jag kommer alltid att vara tacksam för de här åren. Vi gjorde vårt bästa race i år för bara några dagar sedan, så självförtroendet är på topp för hela teamet, jag har inget att förlora, och jag kommer att ge precis allt.

Laguna Seca, med den berömda ”Korkskruven”, gav Rosenqvist en fin fjärdeplats i fjol. Inför återkomsten 12 månader senare är alltså förutsättningarna på plats för ett nytt framskjutet resultat – även om en nyasfalterad bana kan komma att skaka om rejält i finalen i Kalifornien.

– Det är ny asfalt runt hela banan, och den gamla var inkörd under extremt många år, fortsätter Felix Rosenqvist. Det blir definitivt en stor faktor i helgen; det är en sådan sak som kan ändra balansen i bilen och slitaget på däcken totalt. Vi hade samma sak på Road America tidigare i år och det kan göra stor, stor skillnad. Det blir viktigt att hitta rätt på träningen och verkligen göra rätt analyser av den data vi samlar in. Det blir en intressant helg på alla sätt!