Racing

Danska NH Motorsport mästare i Sveriges största långloppsserie

I helgen kördes finalen i Race4Fun, Sveriges största serie i långloppsracing, på Kinnekulle Ring i Västergötland. Hela 40 bilar stod på startlinjen när säsongen avslutades. I hård vind, men soligt väder, kunde årets sista åttatimmarsrace avgöras under lördagen.

I Klass 2 8H Cup, för mindre tvåhjulsdrivna racingbilar eller trimmade standardbilar som är minst 10 år gamla, var det Team BC (Honda Civic) från Nässjö som körde hem segern i finalen före MEJK Racing (Renault Clio), även dom från Nässjö. Trea i finalen blev RC Racing (Peugeot 206) från Katrineholm.

– Det känns underbart. Det var så spännande på slutet. MEJK Racing jagade hårt, men det vinnande teamet från Nässjö är vi, säger Team BC.

Seriesegrare i 8H Cup blev NH Motorsport (BMW 320) från Danmark. NH Motorsport har under året vunnit två tävlingar och vart tvåa i ytterligare två deltävlingar. I finalen tvingades dom bryta med rasad motor, men kunde ändå säkra mästerskapstiteln före Team BC och ST-Auto/Veidec Racing (VW Polo) från Hörby.

NH Motorsport. Foto: Cars in focus

I Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern, för standardbilar som är 20 år eller äldre, kunde Gokartcity.se (Peugeot 206) från Malmö köra hem sin första seger i Race4Fun. De vann före NH Motorsport i sin Klass 1-bil med Kudsk Motorsport, även dom från Danmark, på tredjeplats.

– Äntligen! Det var inte med mycket, men där satt den. Vi har kämpat för detta i två år, men äntligen är vi här. Allt har flutit på hela dagen, säger Gokartcity.se.

Säsongen för Race4Fun 8H Cup är nu avslutad. Kommande helg arrangerar Race4Fun finalen i Nordic Endurance 1, Riksmästerskapet i långloppsracing, på Mantorp Park och 14-15 oktober körs det årliga Race4Fun 24H – Sveriges största 24-timmarsrace, även det på Mantorp Park.

– Det blev en helt fantastisk säsongsavslutning med ett riktigt spännande race på Kinnekulle Ring. Vi säger stort tack till alla som deltagit under säsongen och grattis till NH Motorsport som tar hem mästartiteln, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.