Racing

Aquila Formula 1000 får Riksmästerskapsstatus

Aquila Formula 1000, Nordens främsta instegsserie i formelbilsracing, har till 2024 tilldelats Riksmästerskapsstatus för sitt Juniormästerskap. Vilket innebär att förarna i klassen nu tävlar om en officiell Junior-RM titel.

Att Aquila Formula 1000 tilldelas JRM-status av Svenska Bilsportförbundets Racingutskott är en bekräftelse på det hårda arbete som lagts ner på serien, och dess betydelse för utvecklingen av nordiska racingungdomar.

Med ett Junior-RM förtydligas den roll som Aquila Formula 1000 har på racingstegen, i att verka som en länk och en plantskola från kartingen in i formelbilsracingen.

Alla förare i Juniormästerskapet tävlar om JRM-titeln 2024, och medaljerna delas ut på Bilsportgalan i början av 2025.

– Det är fantastiskt kul att vi fått detta erkännande av Bilsportförbundets Racingutskott. Avsikten med hela Aquila-serien är ju att leverera välutbildade racingtalanger vidare upp i seriesystemet, och JRM-statusen tycker jag visar att vi är på rätt väg och att vårt arbete uppskattas. Det känns väldigt bra inför framtiden, säger Michael Karpers, promotor för Aquila Formula 1000.