Rally

Mitsubishi Eclipse Cross klar för Dakar 2019

Även om Mitsubishi Motors inte längre engagerar sig i motorsport, så präglas varumärket fortfarande av den glans och det rykte som bland annat tolv segrar i Dakarrallyt, och fem titlar i Rally-VM, fört med sig. Mitsubishi Motors deltog sist i Rally-VM år 2005 och Dakarrallyt år 2009.

Mitsubishi Motors distributörer runt om i världen har dock alltid spelat en stor roll när det gäller biltävlingar. Allt från det franska Sonautos betydelsefulla beslut i början av 80-talet att låta den då helt nya Pajero delta i Dakarrallyt till dagens beslut av Mitsubishi Motors i Spanien att sponsra den spanska superhjältinnan Cristina Gutierrez och hennes Eclipse Cross T1 i Dakarrallyt 2019, som går av stapeln 6:e till 17:e januari.

Tillsammans med den 26-årige spanske kartläsaren Pablo Huete ska hon ta sig an en upplaga av Dakarrallyt som kommer att bli minst lika tuff som de tidigare tävlingarna. Loppet har en total sträcka av 5 000 km uppdelad i tio etapper och 70 procent av sträckan går genom ökensand.

Det här kommer att bli tredje året i rad som Cristina Gutierrez deltar. Både 2017 och 2018 gick hon i mål som bästa kvinnliga förare och efter noggranna förberedelser är hon nu redo för utmaningen igen. ”Som alltid när du står inför ett Dakarrally, så är det med höga förväntningar och stor respekt. Det primära är naturligtvis att återigen nå mållinjen i världens tuffaste rally”, säger Cristina och tillägger: ”Med den nya bilen och det nya teamet känns det dock som att vi har goda förutsättningar att på allvar konkurrera och mäta oss med de andra deltagarna. En sak är i alla fall säker. Mina erfarenheter från de tidigare två årens tävlingar gör att jag kommer kunna njuta av årets utmaning fullt ut.”

Man kan följa Cristina Gutierrez på https://www.cristinagutierreztt.com