Racing

Henning Enqvist kör ELMS

Henning Enqvist kör European Le Mans Series för Algarve Pro Racing säsongen 2019, detta i en ORECA 07 LMP2. Förartrion i den bilen blir, förstaförare snabba Henning Enqvist från Stockholm samt lovande unga James French från USA och Tacksung Kim från Sydkorea.

Henning tävlade i karting mellan 2008 och 2012 och gjorde sedan ett starkt intryck med en andraplats i sin debut i Radical Scandinavian Championship, som sedan resulterade i Radical European Masters.

Efter studierna – med universitetsexamen från Oxford Brookes University – gick Henning vidare till LMP3 racing 2017 i VdeV Endurance Series i Sydeuropa. Vilket resulterade i en seger på Paul Ricard och ytterligare två pallplatser. Samtidigt genomförde han ett omfattande förarutvecklingsprogram hos Campos Racing i Valencia.

Därefter följde under 2018 ytterligare ett mycket intensivt utvecklingsprogram över två kontinenter, Europa och Asien, tillsammans med Virage Racing i Valencia. Det inkluderade formelbilsserien MRF Challenge, China Endurance Series i LMP3, VdeV series LMP3. Samt en första säsong i European Le Mans Series, där första delen av säsongen kördes i LMP3 och sista delen av säsongen i LMP2 med Team G-Drive.

Nu är det dags för 24-åriga Henning att ta sig an sin första fulla säsong i extremt snabba och tekniskt avancerade LMP2, detta med mycket imponerade testresultat under hösten och vintern i ryggen. Den här säsongen blir grunden till ett treårs-program med mål att stå högst upp på prispallen i världsberömda Le Mans 24 timmars.