Racing

PWR Racing kör WTCR

PWR Racing gör nu entré på världsscenen med support från CUPRA Racing. PWR kommer att tävla med två CUPRA TCR i WTCR, den absoluta toppen inom standardvagnsracing.

Foto: PWR Racing, 2018

Startfältet i världsserien är det tuffaste på många år med totalt 14 VM-titlar bland de deltagande förarna. Mästerskapet avgörs under tio racehelger med totalt 30 race och är en ordentlig måttstock för alla deltagande team och förare.

-Utvecklingen har gått ofattbart fort sedan vi startade PWR Racing 2012 och nu står vi inför vår första internationella säsong. Det är en bra chans för oss att mäta vår kapacitet på den allra högsta nivån, något jag verkligen ser fram emot! Jag är tacksam för förtroendet vi fått från CUPRA Racing att representera deras varumärke i WTCR, säger Daniel Haglöf, medgrundare och VD på PWR Racing.

PWR Racing har sedan 2016 framgångsrikt representerat SEAT Sverige och CUPRA Racing i Skandinavien med tre mästerskapstitlar på tre säsonger i STCC. Teamet kommer fortsatt att tävla med två CUPRA TCR i den Skandinaviska serien för att försvara sina titlar.

-Det här är ett stort och viktigt steg för PWR Racing. Inför säsongen 2016 fick vi förtroendet att axla rollen som det officiella SEAT-teamet i Skandinavien. Att nu få samma möjlighet att representera SEATs systervarumärke CUPRA på den internationella scenen är ett starkt kvitto och en klapp på axeln till alla som arbetat med PWR Racing de senaste åren, säger Peter ”Poker” Wallenberg, medgrundare till PWR Racing.

Teamet har sedan starten 2012 lagt stort fokus vid att utveckla unga talanger inom racing. Föraruppställningen till WTCR speglar detta fokus och består av en mix av lång erfarenhet och ungdomlig talang. De två förarna utgör en spännande duo i jakten på internationella framgångar. Namnen aviseras inom kort, stay tuned!

-We are delighted that PWR Racing continues as part of the CUPRA Racing family at the WTCR. Our three-year collaboration in Sweden has proven to be successful, and I am sure that they will now line up a team which can achieve great results in its debut season in an international championship, säger Jaime Puig, Director and Head of CUPRA Racing.