Racing

Dalslands Ringpriset till Emil Sonesson

Det har varit en bra vinter för Emil Sonesson, som fått mottaga flera uppmuntrande priser. Den senaste i raden var Dalslands Sparbanks Motorsportpris, som är en fond som bildades när projektet Dalslands Ring lades ned. Fonden riktar sig till motorsportungdomar i Dalsland som är på väg uppåt i karriären.

Priset, en check på 15 000 kr, överlämnades av Dalslands Rings förre ordförande Peter Jacobsson och Sofia Falkman från Dalslands Sparbank.

Emil Sonesson tävlar för Bengtsfors MotorClub. I fjol vann han VolvoCupen, som den näst yngste föraren någonsin. I år skall han köra i den stora och tuffa klassen Legends, som har blivit en riktig fluga inom racingvärlden. Drygt 60 förare är anmälda till årets säsong så Emil kommer att få ordentligt motstånd i den nya klassen. Han har inte hunnit provköra bilen ännu, första testet sker på Gelleråsen Arena nästa vecka. Han ser fram emot årets racingsäsong och är ivrig att få komma igång.

Tävlingarna körs enligt följande: 11 maj Kinnekulle Ring, 31 maj-2 juni Anderstorp, 12-14 juli Falkenberg, 16-18 augusti Gelleråsen Arena, 25 augusti Mantorp Park och 28 september Gelleråsen Arena.

/ Bengt-Åce Gustavsson
Racefoto.se