Racing

OTTO Racing i Alpine A110 GT4

OTTO Racing kommer till start i GT4 Scandinavia med en unik bil för mästerskapet – nya Alpine A110 GT4. Bilen lanserades 2018 och det är därför första året som en Alpine A110 GT4 kommer att köras ett helt mästerskap.

GT4 Scandinavia är Nordens GT-mästerskap med bilar som McLaren, Porsche, Maserati, Lotus, Ginetta, Audi R8, BMW M4 och Mercedes GT AMG. 30 förare i 15 bilar är det estimerade startfältet som rullar ut på premiären den 4-5 maj på Ring Knutstorp i Skåne. Bland konkurrenterna återfinns bland annat 2016-2017 års mästare i Swedish GT i McLaren 570 och Richard Göranssons eget team i Porsche 718 Cayman. Vi är ödmjuka för konkurrensen men kommer att ge allt för att vara med i toppen och maximera vår prestation.

Alpine A110 GT4 lanserades 2018 och det är därför första året som en Alpine A110 GT4 kommer att köras ett helt mästerskap. Första tävlingsbilarna från Alpine gick förra året några deltävlingar i GT4 European och har vunnit race. Alpine tillhör bilarna med lägst vikt i mästerskapet, har bra vridmoment och en mittmotor som ger bra väghållning. Vi tror och hoppas att Alpine är bilen som har den potential som krävs för att vara snabbast när det gäller.

– Vi är ödmjuka för konkurrensen men kommer att ge allt för att vara med i toppen och maximera vår prestation, säger Otto Gullberg och i en diskussion om titelkandidater konstaterar han att det blir ett tufft mästerskap med flera team och förare som är vana att vinna.