Racing

Marcus Ericsson på pallen i Indycar

16 år sedan Kenny Bräck stod på pallen i Indycar, nu var det Marcus Ericsson’s tur. Han startade loppet på Belle Isle Circuit i Detroit från 12:e startruta, och slutade på en fin andraplats efter loppets segrare, Scott Dixon. Marcus var också uppe i ledning ett par varv i mitten av racet.

Marcus Ericsson, Scott Dixon och Will Power. Foto: Joe Skibinski

Efter ett par tunga år i långsamma bilar i Formel 1 så var detta Marcus första pallplacering sedan GP2.

–  Det var fantastiskt, min första podium sedan 2013, sa Marcus efter loppet. Måste bara tacka hela laget på Arrow SPM. De har jobbar så hårt hela året, vi har haft så mycket otur, och jag har gjort misstag när det har sett bra ut. Att äntligen få ett bra resultat och vara på podiet är en stor belöning för allt hårt arbetet. Detta tror jag vi kan bygga vidare på.

Foto: Chris Owens