Rally

Flodin och Bergsten redo för Gästabudstrofén

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och hans co-driver Göran Bergsten, Forshaga MC, är redo för ny rallyfight i helgen när den tredje deltävlingen av årets upplaga av rally-SM körs i Nyköping. 

Foto: Jan Stockhem

Under 88,69 km specialsträckor kommer förarna att göra upp om segern i SMK Nyköpings Gästabudstrofén. Rallyt består av tolv specialsträckor, där de två inledande sträckorna körs under fredagkvällen och resten under lördagen. 15 ekipage är anmälda till den trimmade fyrhjuldrivna klassen där Patrik och Göran kör tillsammans med rallyteamet Max RPM i teamets Skoda Fabia R5.
– Efter South Swedish Rally börjar jag bli ett med bilen. Så det är skönt att komma till start så här tätt inpå. Förhoppningsvis har jag känslan och farten med mig redan från start, säger Patrik.

Patrik och Göran leder rally-SM med 12 poäng och kommer därmed starta först i klassen, följt av Martin Berglund och Johan Kristoffersson.
– Det ska bli spännande att se hur det artar sig den här gången. Inte bara fighten med Johan Kristoffersson utan även Martin Berglund. Han är giftig så honom ska vi inte räkna bort.