Racing

Ny pallplats för Jessica Bäckman

I helgen kördes den sjätte deltävlingen av ADAC TCR Germany, på Hockenheimring, där syskonen Bäckman från Boden var på plats som gästförare i mästerskapet. Detta resulterade i lyckade kval för båda syskonen, såväl som tuffa race som tillslut resulterade i en välförtjänt pallplats för Jessica Bäckman – tredje gången för denna säsong.

Foto: Gruppe C Photography

Tidigare i år, körde Andreas och Jessica den andra deltävlingen i TCR Europe på Hockenheimring – där Jessica körde i mål på en historisk pallplats. Nu cirka fyra månader senare står hon på samma prispall igen – denna gång på en andraplats.

– Känns riktigt roligt att vara tillbaka på prispallen igen, denna andra plats känns extra bra efter mycket oflyt denna säsong. Verkar dessutom som att Hockenheimring passar mig väldigt bra, hoppas vara tillbaka och tävla i Hockenheim igen inom snar framtid. Stort tack till Target Competition och Hyundai Motorsport Customer Racing för all support, säger Jessica Bäckman.

Tävlingshelgen började även positivt för hennes bror, Andreas Bäckman, då han körde in på en andra plats på kvalet. Men sedan fick han det inte riktigt att stämma i racen. Trots detta tar han med sig det positiva från helgen och laddar om till nästa tävling i TCR Europe i Barcelona denna helg.

– Var en tuff racehelg för min del, helgen började bra med en andraplats i kvalet men sedan fick jag inte det att stämma i de två racen. Så jag tar med mig det positiva och ser framemot nästa helgs tävling i Barcelona, säger Andreas Bäckman.

Härnäst väntar den näst sista deltävlingen av TCR Europe 2019 nästkommande helg, den 20–22 september, på Circuit de Barcelona-Catalunya i Barcelona, Spanien.

Foto: ADAC TCR Germany