Rally

Flodin och Bergsten tackar sina fans med seger

Fjolårets svenska mästare i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen, Patrik Flodin, Ilsbo MK och hans co-driver Göran Bergsten, Forshaga MC, hade tänk ta ett sabbatsår. Men idag tackar de sin Fanclub och vännerna för att de istället ordnade med en comeback i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen i Rally-SM. Patrik och Göran kammade hem segern i SM-premiären i Vännäs efter att ha vunnit samtliga nio sträcksegrar idag.

Foto: JC Rallypics

– Det är tur att man har snälla kompisar som har dragit ihop det här åt oss, säger Patrik.

Rally Vännäs drog igång igår kväll med en sträcka som kördes två gånger inne på ett industriområde. Patrik och Göran, som rattar en lånad Volvo 940 Grupp H, inledde lite trevande och låg inför dagens sträckor på fjärde plats.

– De sträckorna passade inte riktigt vår stora bil! Det var lite trixigt och jag lyckades få motorstopp. Men jag fick snabbt igång den. Nya tag i morgon, sa Patrik.

Idag höll de upp ett helt annat tempo och då var det ingen som kunde rå på dem. De kammade hem segern i dagens samtliga nio sträckor och vann rallyt med drygt en minut och fyrtiotre sekunder.

– Det var himla himla skönt att få inleda där vi avslutade i fjol. Noterna sitter där de ska direkt. När vi rekade vägarna var det isigt och fint, så jag blev lte skakigt i morse när det kommit så mycket snö. Det gjorde det lite svårare, men det blev bättre under dagen. Jag har kunnat köra i mitt eget tempo hela rallyt, säger Patrik.

Både Patrik och Göran vill hylla alla som gjort deras start möjlig:

– Vi har så många att tacka för det här. Det var verkligen inte planerat att köra i år. Jag har så bra vänner som har löst det mesta åt oss. Och när motorn rasade på testet förra helgen ställde Kent Karlsson upp och lagade den på två dagar så att vi skulle kunna komma till start. Vi är så otroligt tacksamma, säger Patrik.

Göran håller med:

– Ja, vi är verkligen tacksamma för att vi kör i år med. Det är så mycket körglädje i bilen och kul att vara ”Back to basic”. Idag har det flutit på felfritt och varit en helt odramatisk för vår del. Vi har inte behövt tänja på några gränser, säger han.