Racing

Första testen för Brink Motorsport

Brink Motorsport har startat upp säsong 2020 genom att köra sina första varv för året.

Foto: Anders Helgesson

– Riktigt härligt att vara igång utbrister Tobias Brink. Även om vi var ett begränsat team på plats med enbart mig själv som förare så har vi hunnit köra igenom alla bilar och säkrat så att allt fungerar som det ska. Skön känsla att få sätta sig bakom ratten och köra några varv.

Utöver funktionstest så genomfördes även både broms- och aerodynamiktest, allt för att komma så väl förberedda inför STCC 2020 när den väl startar.

– Vi arbetar tät med STCC-organisationen för att skapa de bästa förutsättningarna för säsong 2020 i STCC. Vi har full respekt för situationen och stödjer STCC:s beslut om att senarelägga premiären, i vår värld fanns det inget alternativ. Omvärldssituationen är allvarlig och långt mycket viktigare än racing. Samtidigt så är vi hoppfulla inför säsongen och har fullt fokus på att köra full säsong. Vår ordinarie kalender möjliggör att vi kan flytta race till senare delen av året och starta säsongen i juli, en plan som innebär full säsong avslutar Ted Brink, teamchef Brink Motorsport.

Teamet passar samtidigt på att tillkännage 2020 års design!

– Designen kan beskrivas som en uppdaterad version av 2019 års design. Detta är ett resultat av långvariga samarbeten med våra sponsorer med Ramuden och ProMesiter i spetsen, ett förtroende som vi är väldigt stolta och glada över. Håll till godo!

Foto: Anders Helgesson