Racing

WRC-stjärnan Andreas Mikkelsen gästförare i Carrera Cup

Norske rallystjärnan Andreas Mikkelsen tävlar som gästförare i helgens Porsche Carrera Cup Scandinavia premiär på Falkenbergs Motorbana och gör därmed comeback efter tidigare gästspel 2017. Han kommer att köra Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911.

– Härligt att vara tillbaka! Det är många snabba förare i startfältet i år, säger Andreas Mikkelsen. Att få chansen igen att vara med, på en av Skandinaviens snabbaste banor, gör detta till en stor utmaning som verkligen väcker tävlingslusten.

Andreas Mikkelsen anländer till Falkenberg direkt från Sardinien där han har genomfört omfattande däcktester med Pirelli inför WRC-säsongen 2021. Mikkelsen kommer således att ha mycket fart i kroppen när han spänner fast sig bakom ratten på sin 911 GT3 Cup.

– Som alltid när man hoppar in i en ny bil tar det lite tid att hitta farten innan man känner sig hemma. Men jag stortrivs i 911:n och ser fram emot två väldigt spännande race på Falkenbergs Motorbana.

På Andreas Mikkelsens långa meritlista finns 110 VM-rallyn, som förare åt bl.a. Volkswagen Motorsport. Resultatlistan innehåller tre topp-treplaceringar i förar-VM, och tre segrar samt 25 pallplatser i WRC.