Rallycross

Ekström vann i Riga

Mattias Ekstrom säkrade årets andra VM-seger i Rallycross på Bikerneiki Sport Complex i Riga under söndagen. Ekström ledde alla 12 varv i semifinalen och finalen på söndag och tog maximalt med poäng, vilket minskar avståndet till VM-ledaren Johan Kristoffersson.

Foto: Jan-Kare-Rafoss

KYB Team JC gjorde ändringar i setupen på både Ekströms och teamkompisen Robin Larsson’s bil, och för första gången i år vann Kristoffersson inte kvalet, istället kontrollerade Ekström kvalet, semifinalen och vann finalen.

Johan Kristoffersson slutade som tvåa och Ekströms teamkompis Robin Larsson som trea, hans första pall för säsongen. KYB Team JC utökade därmed ledningen i teammästerskapet.

– Våra starter var en nycklarna till framgången, säger Ekström. Robin slutade tvåa i semifinalen vilket var mycket bra och gav temaet viktiga poäng. I den sista fajten med Johan var det tätt från start. Genom den första kurvan och under alla varv låg han ända upp i min stötfångare, men jag gjorde inga misstag och slutade framför honom. Det kändes fantastiskt och är förmodligen en av mina bästa segrar. Vinsten i Höljes var riktigt trevlig, men på något sätt kändes det som om finalen var fantastisk i Höljes, den här gången var hela dagen fantastisk. Jag betygsätter den här segern högre.

Efter de tre på prispallen kom Timmy Hansen, Niclas Gronholm och Kevin Hansen.

Foto: Jan-Kare-Rafoss