Racing

Pallplats för Rasmus Lindh på Sebring

I helgen kördes den andra deltävlingen i IMSA Prototype Challenge på Sebring International Raceway i Florida, USA. Hemmabana för teamet Performance Tech Motorsport och siktet inställt på pallplats. Rasmus och hans teamförare Dan Goldburg, gjorde ingen besviken.

Photo credit: LAT Images. Copyright: © 2021 Michael Levitt

Rasmus teamförare Dan Goldburg hade en härlig start på lördag förmiddag, en stark prestation av Dan då kvalets 15 min till större delen bestod av gulflagg. Men ett fritt varv var det som räckte för Dan att kvala in #6 Motel6 bilen på en andra plats.

På första startled i racet gjorde Goldburg en bra start och hängde på ledaren och byggde upp en lucka till den bakomvarande bilen och lämnade över bilen efter ca 40 min till Rasmus genom ett väl genomtänkt depåstopp, där planen var att med Rasmus fart vara i ledningen.

Men… precis när Rasmus kommit ut på banan för sin stint, blev det dubbel gulflagg och en av konkurrenterna gjorde en omkörning, vilket inte är tillåtet och dessutom ignorerade sin bestraffning och höll tillbaka Rasmus i 6 varv, vilket ledde till att luckan till ledaren var 9 sekunder.

Det blev många snabbaste varv av Rasmus under den sista stinten, men luckan fram var för stor för att lyckas att fightas om första platsen och tog #6 Motel6 bilen i mål efter 1,45 på en suverän andra plats.