Isracing

Pastrana klar för Race Of Champions Ice & Snow

Den elvafaldige X Games guldmedaljören och extremsportaren Travis Pastrana ansluter sig till listan av toppförare som kommer tävla på fruset hav på Pite Havsbad. Andra tävlande som är klara i dagsläget är Tom Kristensen, niofaldige vinnare av ”24 timmarsloppet Le Mans” och FIA World Rally- och Rallycross stjärnorna Johan Kristoffersson, Petter Solberg och Oliver Solberg.

Race of Champions 2009

Race Of Champions Ice & Snow hålls på Pite Havsbad i början av 2022 och det blir nionde gången som Travis Pastrana deltar i ROC med Team USA. Tidigare har Team USA kommit på andra plats som bäst i ROC Nations Cup och nu siktar den elvafaldige X Games mästaren på att vinna allt.

Siktar på att vinna

– Race Of Champions är en av de mest prestigefyllda tävlingarna i världen. Det är en ära att få tävla mot så många legender inom motorsporten. Än vet jag inte vem som blir min lagkamrat i Team USA, men det skulle vara roligt att köra igen med exempelvis Nascarvinnaren Jimmie Johnsson och försöka nå en ännu bättre placering än vad vi gjorde på Wembley Stadium i England, säger Pastrana. Vem det än blir som jag tävlar med så kommer vi sikta på att vinna allt, säger Pastrana.

Både rutinerade legender och nya stjärnskott

I ROC Snow & Ice kommer Travis Pastrana att tävla mot flertalet både rutinerade legender och nya stjärnskott inom motorsport. Att köra på fruset hav utanför Pite Havsbad blir en utmaning som kommer ställa stora krav på förarnas bilkontroll. Tävlingsarrangörerna förväntar sig även att några av de största nordiska stjärnorna kommer ansluta sig till både ROC Nations Cup och det individuella mästerskapet. Lag som redan bekräftats till Nations Cup är bland annat Petter Solberg och hans son Oliver Solberg som representerar Team Norge samt Danmarks Tom Kristensen och Sveriges Johan Kristoffersson som representerar Team Nordic.

Världskänd extremsportare

Travis Pastrana har i dagarna vunnit 100 Acre Wood Rally före Ken Block och därmed tagit ledningen i serien American Rally Association 2021. Pastranas lista som karriäretta är lång och han har samlat på sig 17 X Games medaljer varav 11 är guldmedaljer, han är fyrfaldig mästare i American Rally och även den första någonsin att landa en dubbel backflip med motorcross i en tävling. Utöver framgångarna som idrottsman är Pastrana medgrundare för Nitro Circus-actionsportsfranchisen, Nitro World Games och den kommande Nitro Rallycross-serien. Pastrana har brutit mer än 60 ben, överlevt 25 hjärnskakningar och är en av världens mest berömda extremsportare. Under Race Of Champions i Stade de France i Paris 2005 tog sig Pastrana till semifinalen i den individuella tävlingen som han framgångsrikt kämpade sig igenom trots ett brutet ben.

– Jag är inte galen, bara väldigt tävlingsinriktad, säger Pastrana.

Race Of Champions kommer hållas i början av 2022 på Pite Havsbad och blir ett världsunikt arrangemang med det enda Race Of Champions i världen på snö och is.