Isracing

Race of Champions utökas med Porsche Challenge

ROC inleds inleds den 30 januari med ett nytt specialevent som officiellt får inviga den specialbyggda banan på havsisen vid Pite Havsbad i Porsche Race Of Champions Snow + Ice Challenge.

Internationella förare: Marc Lieb (Tyskland), Le Mans-vinnare och WEC-mästare. Dennis Hauger (Norge) regerande FIA F3-mästare. Jan Magnussen (Danmark) tidigare Formel 1-förare, fyra klassegrar i Le Mans, dubbla mästerskapssegrar i ALMS och IMSA. Niclas Grönholm (Finland), tillhör världseliten i rallycross med sex segrar och en tredjeplats i årets World RX.

Svenska förare: Lukas Sundahl, fyrfaldig mästare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Anton Marklund, mästare i Euro RX och Porsche Approved Cup. Pontus Fredricsson, silver- och bronsmedaljör i Carrera Cup. Hampus Ericsson, trefaldig racevinnare och silvermedaljör i Carrera Cup.

– Vi är stolta över att få öppna vinterns stora motorfest i Piteå med Porsche Race Of Champions Snow + Ice Challenge, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Åtta svenska och internationella stjärnförare kommer att bjuda på spektakulär isracing med Porsche 718 GT4 Clubsport.

Inom de två grupperna tävlar man först inbördes för att sortera ut de bästa förarna i respektive grupp. De snabbaste förarna går vidare till en svensk- och en internationell final. Vinnarna möts i en “Super Final” där årets Porsche Race Of Champions Snow + Ice Challenge Champion koras.

– Porsche Race of Champions Snow + Ice Challenge kickstartar årets ROC-festival, säger Fredrik Johnsson, VD och arrangör, Race Of Champions. Vi är hedrade att Porsche, som en av de mest framgångsrika tillverkarna i motorsporthistorien, bidrar med Official Courtesy Cars, tävlingsbilar, stjärnglans och spänning till årets tävlingar.

ROC är vinterns stora internationella racingevent. Tävlingen växer till en 10 dagar lång motorsportfestival som samlar världseliten i Norrbotten under månadsskiftet januari–februari nästa år.

Bland de tävlande i huvudfinalerna – lagtävlingen ROC Nations Cup och de individuella Race Of Champions – återfinns en mängd av motorsportens superstjärnor. Bl.a. fyrfaldige Formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel, sjufaldige NASCAR-mästaren Jimmie Johnson, niofaldige WRC-mästaren Sebastien Loeb och niofaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen. På startlistan finns även dubble Formel 1-världsmästaren Mika Häkkinen, tiofaldige Grand Prix-vinnaren Valtteri Bottas samt Formel 1-föraren och F2-mästaren Mick Schumacher.

Porsches engagemang i Race Of Champions Snow + Ice på Pite Havsbad omfattar även ett spännande Celebrity Race som körs under finalhelgen. Där kommer bl.a. de alpina världsstjärnorna Ingemar Stenmark och Aksel Lund Svindal till start i Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

Tävlingsschema
30:e januari Porsche Race of Champions Snow + Ice Challenge
5:e februari ROC Nations Cup
6:e februari Race Of Champions

Tävlingsarena
Pite Havsbad

TV-sändningar
Porsche Race of Champions Snow + Ice Challenge sänds live av Viaplay.
ROC Nations Cup och Race Of Champions sänds live av SVT.

Mer information
raceofchampions.com