Rally

Annie Seel på pallen i ökenrally-VM finalen i Saudiarabien

Annie Seel och tyskan Annett Fischer tog brons i finalen i klassen i VM-deltävlingen som kördes i Saudiarabien 6-11 december. Dessutom blev de bästa ”All Women’s Team” där både förare och codriver måste vara kvinnor.

Annie Seel sade innan tävlingen att  mycket har hänt inom motorsporten de senaste åren. Inte minst att det internationella förbundet har satsat på att få fram fler kvinnliga deltagare.

På startlinjen i Saudiarabien fanns hela sex ekipage med kvinnliga förare i den internationella klassen, varav tre var hemmaförare från Saudiarabien. Två hade helkvinnlig besättning där både förare och codriver var kvinnor. Ytterligare två kvinnor körde i den nationella klassen.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i ökenrally VM. Så mycket har hänt de senaste åren, inte minst satsningen på kvinnliga team. Mitt mål är att vi ska ta en pallplacering i vår klass, och även ta pris som bästa kvinnliga team!

Internationella motorsportförbundet har sedan flera år gjort en satsning för att få in flera kvinnor i motorsporten. Nu finns det en egen tävlingskategori där både förare och codriver måste vara kvinnor.