Rally

Annie Seel startar med helkvinnligt team i Saudiarabien

Annie Seel har i flera decennier varit en kvinnlig pionjär inom motorsporten. Nu ställer hon upp med tyskan Annett Fischer i ett helkvinnligt rallyteam i VM-deltävlingen som körs i Saudiarabien 6-11 december. De tävlar för team Xraid i T3-klassen för specialbyggda terrängbilar.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i ökenrally VM. Så mycket har hänt de senaste åren, inte minst satsningen på kvinnliga team. Mitt mål är att vi ska ta en pallplacering i vår klass, och även ta pris som bästa kvinnliga team!

Internationella motorsportförbundet har sedan flera år gjort en satsning för att få in flera kvinnor i motorsporten. Nu finns det en egen tävlingskategori där både förare och codriver måste vara kvinnor.

Annie Seel har deltagit i åtta Dakarrallyn och är den enda svenska föraren någonsin som kört rallyt både med motorcykel och bil. 2010 blev hon kvinnlig Dakarmästarinna. 2003 satte hon höjdrekord med motorcykel på Mount Everest.

Tävlingen körs 6-11 december med start och mål i Hail. Total tävlingsträcka är 1755 km. Det är årets sista deltävling i VM för ökenrally.