Racing

Lundqvist vinner direkt i Indy Lights

Linus Lundqvist fick en drömstart på säsongen i Indy Lights när han omedelbart slog till med både pole position och seger vid helgens premiär på Barber Motorsports Park i Alabama, USA.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Lundqvist var i storform under hela premiärhelgen i INDYCAR-seriens främsta instegsklass, och satte tempot direkt från start på den fria träningen.

Den regerande Formula Regional Americas-mästaren fortsatte sedan på samma sätt i det första kvalet för säsongen, där han inte bara slog till med pole position utan också formligen krossade det gällande banrekordet med nästan en sekund.

Från pole position kunde Lundqvist sedan kontrollera premiärracet från början till slut och köra hem en ohotad seger, drygt fem sekunder före Global Racing Group with HMD Motorsports-kollegan Benjamin Pedersen (DEN).

Lundqvist är den blott andre svensken någonsin, efter INDYCAR-stjärnan Felix Rosenqvist, att vinna ett Indy Lights-race.

– Helt, helt otroligt att få vinna mitt allra första race i Indy Lights, utbrister Linus Lundqvist. Det var ett perfekt race och jag kunde inte ha drömt om en bättre start på säsongen.

Lundqvist slutade sedan tvåa, bakom andraårsföraren och teamkamraten David Malukas (USA), i helgens avslutande race på söndagskvällen svensk tid. Duon var där i en klass för sig, över halvminuten före tredjeplacerade Devlin DeFrancesco (CAN) i mål.

Resultaten innebär att Lundqvist lämnar premiären i Alabama med en tidig ledning i förarmästerskapet, 13 poäng före DeFrancesco.

– Det är svårt att vara annat än nöjd med en sådan här debut, summerar Linus Lundqvist. Stort tack till teamet som hjälpt mig att komma in i mästerskapet på ett så bra sätt. Vi har onekligen bra fart och det är väldigt skönt att få det här beskedet redan från start. Kul att få leda mästerskapet, även om det är lite väl tidigt att börja fokusera på det ännu.