Racing

Lundqvist vann i Indianapolis

Linus Lundqvist behöll kylan när han i besvärliga förhållanden kontrollerat körde hem en ny seger i Indy Lights på Indianapolis Motor Speedway i helgen och drygade ut sin ledning i mästerskapets topp.

Foto: Penske Entertainment Corp.

Lundqvist anlände till Indianapolis Motor Speedway med en färsk seger i bagaget från den föregående deltävlingen på Barber Motorsports Park, och fortsatte att sätta det högsta tempot i INDYCAR:s främsta matarklass.

Lundqvist slog till direkt med dubbla pole positions till de två race som kördes den här helgen, och förvaltade sitt utgångsläge på bästa tänkbara sätt i det avslutande loppet på lördagsnatten svensk tid där han ledde från start till mål – trots att han tvingades till en rejäl mental nyladdning när tävlingen fick pausas i över fem timmar på grund av inkommande dåligt väder.

När loppet väl återupptogs kunde Lundqvist emellertid utan några större problem fullfölja det han påbörjat, trots ett drastiskt väderomslag och tuffa, svåra förhållanden på en regnvåt bana.

– Det var inte helt lätt att ladda om, särskilt inte eftersom vi gick från en torr bana i den första delen av racet till regn när det återupptogs, säger Linus Lundqvist. Det är alltid extra svårt att leda ett sådant race när man bara har sina egna spår och bromspunkter att gå på, men jag hittade ett bra tempo och kunde bygga upp en liten lucka ganska snabbt. Otroligt, otroligt skönt att få vinna det här racet – det har varit en lång dag!

I Race 1 tidigare under helgen var Lundqvist också initialt i ledning, innan en kollision med dansken Christian Rasmussen slog undan benen för en potentiell dubbelseger. Lundqvist tvingades i depå med skadad bil och föll till allra sista plats, men kunde sedan slå sig tillbaka effektivt fram mot täten ända upp till femte plats. Han noterades också för loppets snabbaste varv.

I och med helgens resultat drygar Linus Lundqvist ut sin ledning i Indy Lights-tabellen från nio till 34 poäng.