Racing

Lundgaard ​​gjorde F1-test på Silverstone

Alpine Academy-föraren Christian Lundgaard fick ytterligare smak på en Formel 1-bil på Silverstone häromdagen. Den nitton-årige dansken deltog i ett en-dagars R.S.18-test på Silverstone, hans femte gång i en F1-bil under sin racingkarriär.

Christian – som är mitt i sin andra FIA Formel 2-säsong med ART Grand Prix – körde en hel dag och fullbordade 101 varv runt den brittiska Grand Prix-banan. Christian har tidigare kört R.S 18-bilen vid två tidigare tester, 2019 och 2020. Han genomförde några kvalificerade körningar som avslutades med tävlingssimuleringar.

Formel 1-testerna fortsätter att vara en viktig del av Alpine Academys träningsprogram där Christian ansluter sig till sina akademikamrater Oscar Piastri och Guanyu Zhou, som redan deltagit i ett F1-test i år.

Christian Lundgaard, 101 varv: ”Det var en mycket effektiv dag idag på Silverstone och jag är nöjd med hur det gick. Vi lyckades komma igenom en hel del av det program vi hade planerat, och bilen kändes bra runt Silverstone-banan. Vi gjorde några kvalificerade körningar och tävlingssimuleringar så det finns mycket för mig att smälta och analysera efteråt. Jag har kört R.S.18 tidigare men det är alltid bra att köra en Formel 1-bil och jag kommer ta med mig många lärdomar från idag. ”

Mia Sharizman, Alpine Academy Director: ”Idag gjorde Christian ett bra jobb i R.S.18 och tillsammans med Oscar och Zhou kunde de slutföra ett Formel 1-test i år. Det var Christians femte test i en F1-testbil som körde R.S.18 och R.S.17 tidigare, så idag handlade det till stor del om att bekanta sig med bilens unika egenskaper med en blandning av kvalificerade och höga bränslekörningar. Han hanterade det väldigt bra och han ser bekvämare ut i bilen för varje test han gör. Vårt Formel 1-testprogram är något vi är mycket stolta över i Akademin, eftersom det hjälper oss att förbereda våra unga förare för vad som krävs av dem på högsta nivå i Formel 1. ”