Racing

Dubbla segrar för Kevin Blomberg på Mantorp-finalen

Hampus Rydman som redan klar mästare valde att avstå finalen på Mantorp Park för att istället köra GT4. Därmed stod vägen öppen för någon annan att ta över stafettpinnen och det var unge Kevin Blomberg som tog vara på tillfället. Han vann båda racen men först efter två jämna fajter med Robin Lassander.

Kevin Blomberg i täten. Foto: Racefoto.se

Robin som inte tävlat sedan 2017 har tagit över Linus Ahlströms bil och detta skedde bara några dagar innan helgen. Men han visade snart att förmågan finns kvar genom att köra till sig pole position i båda heaten. I det första tog han ledningen och drog ifrån rejält men efter några varv avtog tempot. Det visade sig att han gått ut med alldeles för högt lufttryck och snart var Kevin Blomberg och Peter Wiborg ikapp. I ett försök att ända behålla ledningen halkade Robin Lassander av i kurvan efter långa raksträckan, varvid SC plockades ut. De återstående varven bjöd på fin underhållning där topptrion Blomberg-Wiborg-Jesper Ramsberg gick i mål inom en sekund. Alexzander Kristiansson som haft tekniska problem under kvalet och bara startade tia, körde upp sig till fjärde plats före Anders Gustavson. Anders som var tvåa på kvalet hade gjort samma misstag som Robin och gått ut med för högt lufttryck, vilket påverkade varvtiderna efter några varv. Douglas Dahlström slutade sexa med Niklas Kristiansson som sjua och bäste Senior.

Det andra heatet var dagens mest spännande, där Lassander och Blomberg bytte plats vid ett flertal tillfällen. Tyvärr slutade det med en kollision i depåkurvan, vilket fick till följd att Robin Lassander hamnade utanför banan och föll ned till fjärde plats. Alexzander Kristiansson körde in som tvåa, tätt följd av Jesper Ramsberg som därmed snuvade Andreas Lundin på tredjeplatsen i sammandraget med en futtig poäng.

Men dramatiken startade redan på första varvet då Peter Wiborg snurrade och blev påkörd av både Ramsberg och Anders Gustavson. Den sistnämnde råkade mest illa ut med rejält demolerad huv och sprucken kylare, medan de båda andra kunde fortsätta.

Hampus Rydman är därmed mästare för fjärde året i rad. Kevin Blomberg kommer närmast och är den ende förutom Rydman som vinner enskilda deltävlingar. Han är dessutom 2021 års segrare i Junior-RM och tillsammans med Jesper Ramsberg tar han också hem pokalen för bästa team.