Racing

Lundqvist i mästerskapsledning inför Indianapolis-dubbel

Genom en viktig seger senast tog Linus Lundqvist över ledningen i Indy Lights-tabellens topp. I helgen väntar inte bara ett, utan två nya race när mästerskapet drar in på Indianapolis Motor Speedway – på ”hemmaplan” för den svenske titelaspiranten.

Foto: LL Motorsport

Lundqvist slog till med full kraft i den senaste deltävlingen för två veckor sedan, med pole position, ledning från start till mål och seger i ett raffinerat lopp i upptorkande väderlek på Barber Motorsports Park.

Segern i Alabama har placerat Lundqvist högst upp i poängsammandraget, strax före danske HMD Motorsports-kollegan Benjamin Pedersen, när INDYCAR-cirkusen och dess främsta supportklass nu slår läger på helgad mark på självaste Indianapolis Motor Speedway.

– Det är klart att det är roligt att leda mästerskapet, och jag jagas hellre än att jaga, men det är så tidigt på säsongen än och det räcker med ett dåligt race för att den ledningen ska vara borta, säger Linus Lundqvist. Anfall är definitivt bästa försvar i det här skedet. Det är bara att köra på precis som vanligt, och om vi gör vårt jobb som vi brukar ser jag ingen som helst anledning till varför vi inte skulle vara med och slåss om det i helgen också.

Indianapolis Motor Speedway må vara mest känd för sin oval, där det klassiska loppet Indy 500 årligen äger rum, men helgens tävlingar körs på den så kallade road course-slingan som till största del löper fram på ovalens innerplan.

Linus Lundqvist vann ett av de två Indy Lights-racen på banan förra året, och det var också här som han i höstas för allra första gången fick chansen att testa en INDYCAR-bil.

Att 23-åringen dessutom är temporärt bosatt i Carmel strax utanför Indianapolis gör helgens evenemang till så nära en hemmatävling man kan komma för Tyresö-sonen.

– Det är hemmaplan för mig, i alla fall så länge vi inte har några race i Stockholm! Jag trivs i Indy och banan har varit väldigt snäll mot mig tidigare, avslutar Linus Lundqvist. Jag ser fram emot helgen och den här gången har vi dessutom två race istället för ett, så det är en extra viktig helg ur det perspektivet. Jag är hundra procent redo!

Foto: LL Motorsport