Racing

Guldsuccé för Jessica Bäckman

Racingförare Jessica Bäckman har farten med sig. Hittills denna säsong har hon har kört hem 6 pallplatser på 8 race – varav 4 vinster!

Motorsporten är en av få sporter där alla tävlande, såväl kvinnor som män, möts under samma villkor och med samma förutsättningar. Trots det är det fortfarande få kvinnor som kör i racen – det är någonting som Bäckman hoppas ska förändras. Hon berättar att hon får mycket av sin drivkraft från motorsporten. Garageportexperten är stolta att få vara med som sponsor på Jessica Bäckmans resa.

Uppvuxen inom motorsporten och med ett tycke för högre hastigheter blev det naturligt för Bäckman att börja köra. Gokartskolan började Jessica i när hon var 7 år, men fick vänta 2 år till innan hon var tillräckligt gammal för att ta tävlingslicens. Därefter gick Bäckman vidare till Rallycross innan hon, 2018, började köra racing i Touringcar-bilar. Denna säsong är hon i Tyskland och deltar i prestigefulla mästerskapet ADAC TCR Germany. I mästerskapen är Jessica Bäckman enda kvinnan bland de 12 tävlande. Med en succéstart på säsongen har hon nu kört hem 6 pallplatser, varav 4 segrar, av 8 körda race.

– Säsongstarten har varit över förväntan, jag siktade på min första seger denna säsong men att jag nu redan har tagit 4 segrar är ofattbart. Nu hoppas jag trenden fortsätter och att det kan inspirera fler tjejer och visa att de också kan göra det säger Bäckman om sin första säsong i det tyska mästerskapet TCR-Germany.

ADAC TCR-serien har precis dragit i gång igen efter ett 6 veckor långt sommaruppehåll och säsongen börjar med race på legendariska Nürburgring-banan. Det är en utmanande bana med skiftande terräng med både snabba och långsamma partier. Bäckman kammade hem 2 pallplatser i den fjärde deltävlingen och ligger nu 2: a i mästerskapstabellen när 3 racehelger återstår.

Under den sommaruppehållet har Jessica förberett och tränat med simulator och kollat på filmer från äldre race för att studera de kommande tävlingsbanorna. Hon lägger stor vikt vid den mentala träningen, den har hjälp henne att vara mer här och nu under tävlingarna i stället för att tänka för mycket och överanalysera körningen. Det säger hon har gett henne ett bra flyt i körningen, vilket märks i racen.

– Motorsporten har en nära koppling till vår egen verksamhet och är något vi arbetat med länge inom vårt sponsorarbete. Därför är det väldigt roligt att få vara med som sponsor och följa Jessica Bäckmans framgångar, vilka vart många i år. Vi hoppas att det kan inspirera fler tjejer till att börja inom motorsporten och känna att de också vill säger Mikael Holmstrand, Vd för Garageportexperten Sverige.

Jessicas mål för säsongen var att ta hem sin första vinst – det målet är både nått och slaget med råge. Hon har verkligen farten med sig – full fart framåt J Bäckman!