Racing

Sundahl gör inhopp i Porsche Mobil 1 Supercup

Lukas Sundahl, fyrfaldig mästerskapsvinnare av Porsche Carrera Cup Scandinavia, gör inhopp i Porsche Mobil 1 Supercup. Kommer till start för Fragus Motorsport på Circuit Zandvoort 2-4 september.

Lukas Sundahl leder Porsche Carrera Cup Scandinavia och har därmed vittring på sin femte mästerskapsseger. Helgen 2-4 september gör han gemensam sak med två av sina tuffaste konkurrenter, Edvin Hellsten och Pontus Fredricsson. Trion representerar då gemensamt Fragus Motorsport och Porsche Carrera Cup Scandinavia i sportbilstillverkarens internationella entypsmästerskap, Porsche Mobil 1 Supercup, på Zandvoort.

Fragus Motorsport, ett av de ledande teamen i Porsche Carrera Cup Scandinavia, har under säsongen kört två deltävlingar av Porsche Mobil 1 Supercup. Inför den sjunde deltävlingen i sportbilstillverkarens internationella entypsmästerskap, som körs på Circuit Zandvoort i Nederländerna, har teamet tillsammans med Porsche Sverige skapat förutsättningar för att bjuda in den fyrfaldige mästerskapsvinnaren Lukas Sundahl som tredje förare i teamet.

– Startfältet i Porsche Carrera Cup Scandinavia håller hög klass och jag har fått kämpa hårt för varje delseger och mästerskapsvinst, säger Lukas Sundahl. Men att tillsammans med Fragus Motorsport få chansen att mäta mig med världseliten på en bana som Zandvoort är ändå något jag ser fram mot lite extra.

Porsche Mobil 1 Supercup är sportbilstillverkarens internationella entypsmästerskap som körs på samma banor som Formel 1, de mest utmanande tävlingsarenorna i Europa, under åtta av årets Grand Prix-helger. Racingserien använder den senaste generationen av Porsche 911 GT3 Cup. Samma tävlingsbil som debuterade i Porsche Carrera Cup Scandinavia i år.

– Det är fantastiskt att ha en fyrfaldig mästerskapsvinnare som Lukas Sundahl med som en av de tävlande, säger Oliver Schwab, Project Manager för Porsche Mobil 1 Supercup hos Porsche Motorsport. Hans deltagande ligger helt i linje med vår strategi, att ge de bästa förarna i Porsches nationella entypsmästerskap chansen att ta nästa steg i sin karriär. Jag önskar Lukas all lycka till i hans inhopp i Supercup på Zandvoort.

Porsche Mobil 1 Supercup, Spielberg 2022 Start #5 Dylan Pereira (L, BWT Lechner Racing) #3 Laurin Heinrich (D, SSR Huber Racing) #6 Harry King (UK, BWT Lechner Racing) #25 Larry ten Voorde (NL, Team GP Elite)