Offroad

Fredricsson oslagbar i SxS Nordics första vintertävling

Den andra deltävlingen av SxS Nordic kördes i Piteå den 28 januari med 30 förare till start. Tävlingen bjöd återigen på suverän körning och seger från Team Oktans Pontus Fredricsson och Viking Lindström. Tim Marklund och Oskar Andersson tog andraplatsen före seriens nykomlingar Jonas Söderholm och Åsa Jonasson.

Pontus Fredricsson tog hem segern före Tim Marklund och Jonas Söderholm. Foto: SxS Nordic.

Tävlingsdagen började med ett överraskande besök av actionsportlegenden och Can-Am-entusiasten Travis Pastrana. Han tog en tur på banan tillsammans med SxS Nordics grundare Mattias Ekström och anslöt sedan förargenomgången. Där fick de tävlande tips på hur de kunde ta sig an hoppen på motocrossbanan, innan han önskade alla en spännande tävling.

– Det här är en riktigt rolig bana. Vi har massiva hopp, en hel endurosektion och en rallyetapp. Jag slår vad om att ni kommer att njuta, sa Travis Pastrana.

Och en spännande tävling blev det. Av 30 förare var det flera som direkt satsade på toppen och satte tider för resten av gänget att sträva efter. På några sträckor lyckades David Ölund och Anders Nyholm utmana segrarnas framgång, genom att sätta topp tre-tider på sträckan. Men i slutet av dagen stod Pontus Fredricsson och Viking Lindström som segrare. På pallen fick de sällskap av Tim Marklund och Oskar Andersson, samt Jonas Söderholm och Åsa Jonasson.

– Det blev en riktigt bra tävlingshelg för oss och vi lyckades vinna igen, säger Pontus Fredricsson. Det är såklart här vi vill vara. Den här banan var riktigt tuff och utmanande. I skogen var det smalt, med träden tight inpå banan. Men jag lyckades hålla bilen på vägen och behålla farten. Jag älskar att köra den här bilen. Adrenalinet, hoppen, allt. Så jag är riktigt laddad inför finalen i Sveg.

Pontus Fredricsson och Viking Lindström, Team Oktan, leder mästerskapet på 64 poäng. Tim Marklund avancerar till andra plats medan David Ölund ligger på tredje plats inför säsongsavslutningen. Den går av stapeln 18 februari på Trötänga, Sveg, och planeras vara en vintertävling.