Offroad

Andersson och Nasser Al-Attiyah i Extreme E

Klara Andersson blev blixtinkallad som reserv till de två sista deltävlingarna i Extreme E 2022 och levererade genast imponerande resultat, nu tar den svenska motorsportstjärnan plats i ABT CUPRA XE teamet på heltid och tävlar i Extreme E 2023.

– Under vår andra säsong gjorde vi stora framsteg när det gäller att förstå hur vi arbetar bäst som ett team, säger Xavi Serra, Head of CUPRA Racing. Vi avslutade säsongen med ett starkt resultat och är angelägna om att bygga vidare på det. Vårt mål är tydligt: Vi är här för att kämpa om titeln. Genom att få med Klara i laget får vi ett vinnande team, och jag ser verkligen fram emot att se både henne och Nasser tävla igen.

Tävlingsbilen Tavascan XE med Klara Andersson bakom ratten kommer att visas upp under helgens Race of Champions, 28-29 januari, i Pite Havsbad. Den första tävlingshelgen för Extreme E-säsongen är planerad till den 11-12 mars i Saudiarabien.