Offroad

Thomelius och Gustafsson mästare i SxS Nordic

Efter ett tight mästerskap avgjordes SxS Nordic i Kåbdalis, Norrbotten. Adam Thomelius och Marcus Gustafsson avslutade starkt och kunde, trots en färre körd deltävling, stå som segrare i både mästerskapet och den avslutande deltävlingen.

Årets första vintertävling bjöd på en sju kilometer lång sträck i slalombacken, på sjöisen och i skogen. Liksom resten av säsongen var det en jämn och tight kamp in i det allra sista.

Efter finaltävlingen avancerade Adam Thomelius och Marcus Gustafsson (Piteå/Boden) en placering i tabellen och korades till 2023-års mästare i SxS Nordic på 1 722 poäng. Silvermedalj blev det för Christian Salemark och Agnes Halvares (Umeå) på 1 632 poäng. Henrik Pettersen och Conrad Danielsson (Umeå) knep en bronsplats på 1 540 poäng – endast 54 poäng före Pontus Fredricsson (Stockholm) på fjärdeplatsen.

I teammästerskapet står Mad Performance Motorsport som segrare på 3 518 poäng, före Lotus Northbike på 2 636 poäng och Team Oktan Goldgraphics på 2 570 poäng.

– Jag kommer från skotern och hade väl aldrig haft en tanke på att köra bil, säger Adam Thomelius, Mad Performance Motorsport. Men det här har varit så sjukt kul. Vi har väl egentligen alltid, från första tävlingen vi satte oss i den här bilen, känt att vi har bra fart i grejerna. Sen har vi mycket hjälp från vår kära teamkompis Jim Lindkvist som laborerar lite med dämparinställningar och sånt utefter underlag och ser till att det klaffar. Så det är många bitar som ska falla på plats, men vid dagens slut är det trots allt de du har omkring dig som gör att allt håller ihop. Omge dig med folk som är bättre än dig själv, helt enkelt.

Seriens segrare: Adam Thomelius och Marcus Gustafsson (Piteå/Boden). Tvåa: Christian Salemark och Agnes Halvares (Umeå). Trea: Henrik Pettersen och Conrad Danielsson (Umeå). Foto: Jakub Nitka.