Rally

Otursförföljd helg för Solberg

Oliver Solberg hade speeden i VM-tävlingen Rally Italia Sardinien. Flera mekaniska problem och en punktering förstörde möjligheten till ett toppresultat. 21-åringen vann de två första specialsträckorna. Därefter radade motgångarna upp sig.

– Allt gick så smidigt och framförallt snabbt fram till en inbromsning efter en lång raksträcka. Fjädringen på den främre vänstra sidan kollapsade plötsligt. Vi slog inte i någonting, och jag vet inte vad som hände, sa Oliver Solberg.

Otroligt nog lyckades Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson få tillbaka bilen i körbart skick, rullade igenom tävlingens längsta sträcka och in till service inom tidsgränsen.

Men tidsförlusten blev mer än en halvtimme, och kampen om topplaceringen var över.

2023 FIA World Rally Championship / Round 06 / Rally Italia Sardegna 2023 / 1-4th June 2023 // Worldwide Copyright: Mcklein

Två sträckor ställdes in på fredagen, men duon avslutade dagen med snabbaste tid i WRC2-klassen då 50-kilometern Monte Lerno kördes för andra gången.

Följande dag fortsatte problemen efter att ha öppnat med ytterligare en sträckseger. En punktering och ytterligare en smäll mot bakhjulsupphängningen på grund av en sten, var bland utmaningarna som ledde till ytterligare tidsförlust.

Efter det sista sträckan under söndagen hade Solberg och Edmondson tillsammans förlorat över en timme mot klassvinnaren Andreas Mikkelsen och kartläsaren Torstein Eriksen.

Förhållandena var mycket svåra. Men vi tar med oss ​​det positiva att farten var på topp så länge allt fungerade. Dessutom kämpade vi oss till mål och fick värdefull erfarenhet av tävlingen för framtiden, sa Solberg.