Racing

Revanschlysten Felix Rosenqvist tillbaka i favoritmiljön

En tiondeplats i Alabama i söndags gav förvisso en hel del poäng på kontot – men Felix Rosenqvist har siktet högre ställt än så. Bara några dagar efter den senaste sammandrabbningen får smålänningen i helgen en omedelbar chans till revansch när IndyCar-säsongen snabbt rullar vidare; och han får det på precis den typ av bana som passar honom allra bäst.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Med segrar i en lång rad olika gatlopp världen över, från Macau och Hong Kong till Pau och Toronto, har Rosenqvist kommit att bli känd som en dokumenterad stadsbanespecialist. Att han nyligen dessutom gjorde en uppmärksammad IndyCar-debut genom att länge leda premiärloppet på gatorna i St. Petersburg cementerade det anseendet ytterligare.

Till helgen är det dags för Rosenqvist att jaga nya framgångar mellan barriärer och betongblock när stadsbanan i Long Beach, Kalifornien, står värd för säsongens fjärde deltävling. En sann klassiker på IndyCar-kalendern, och en typ av tävling som på pappret faller Rosenqvist i smaken – men samtidigt en helt ny bekantskap för den försiktigt optimistiske Ganassi-svensken.

– Det är ingen hemlighet att jag älskar den här typen av race och jag ser verkligen fram emot helgen i Long Beach, säger Felix Rosenqvist. Samtidigt är det en av relativt få stadsbanor jag aldrig har kört, och det är dessutom en av de mest klassiska i världen. Det kommer att bli så kul. Jag lärde mig mycket under de två senaste loppen på COTA och Barber, och jag hoppas att vi kan omvandla den lärdomen till ett bra resultat i Long Beach.

Long Beach är en av de mest anrika arenorna i amerikansk formelbilshistoria. Helgens lopp markerar det 36:e IndyCar-evenemanget i ordningen på den drygt tre kilometer långa banan, som funnits med på kalendern varje år sedan 1984 (då Mario Andretti körde hem segern). Mellan 1976-1983 ingick Long Beach i världsmästerskapet för Formel 1.

Felix Rosenqvist ligger på 11:e plats i förarsammandraget efter säsongens tre inledande IndyCar-deltävlingar. Hans bästa resultat är den fjärdeplats han inkasserade under premiärhelgen i St. Petersburg.

Söndagens race i Long Beach drar igång kl. 22.30 svensk tid och direktsänds som vanligt på Viasat Motor och Viaplay.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.