Racing

Woldseth och Winsth segrade i Formula Nordic på Rudskogen


Hemmaföraren Edward Sander Woldseth tog starten från pole
i det första racet och ledde sedan hela vägen till mål. Det andra racet var händelserikt och vanns till slut av William Winsth. Svensken
Viktor Andersson slutade trea i båda racen.

Edward Sander Woldseth i ledning.

Formula Nordic körde årets andra tävlingshelg tillsammans med Porsche och Ginetta på Rudskogen.

Gabriel Nord inledde dagen bäst genom att vara snabbast på båda testen, men i kvalet nådde han ”bara” fjärdeplatsen. Mästerskapsledaren Viktor Andersson fick problem med elsystemet och kom bara ett par kurvor i första testet. I andra kom han ett halvt varv och som inte det vore nog så gick växelvajern av i kvalet, men då hade han i alla fall hunnit sätta den tredje bästa tiden.

Edward Sander Woldseth tog pole före William Winsth. Winsth var den som inledde bäst, men sedan kröp Woldseth ned på snabbare tider. Håvard Hallerud kom femma och Magnus Gustavsen kom sexa och Gustavsen fick därmed pole till andra racet, eftersom man vänder på topp sex från kvalet.

Hemmaföraren Edward Sander Woldseth tog starten från pole och ledde sedan hela vägen till mål. Han hade William Winsth i hasorna och han försökte stressa Woldseth, men han överhettade däcken och fick nöja sig med andraplatsen. Viktor Andersson tog hand om den tredje pallplatsen.

Andra racet blev mycket händelserikt. Magnus Gustavsen startade från pole och tog ledningen i loppet. Han ledde fältet i många varv medan förarna bakom honom samlade ihop sig. Edward Sander Woldseth hade startat från sjätte rutan och han jobbade sig upp genom fältet. När några få varv återstod övertog Gabriel Nord ledningen. Woldseth tog sig hela vägen upp till andra plats och gjorde direkt en attack på Nord på rakan, men Nord svarade. När Woldseth kom ikapp Nord i Tornsvingen hade Nord sänkt farten och de kolliderade. Woldseth tappade flera placeringar. Nord var förste man över mållinjen, men bestraffades sedan för ojuste körning. William Winsth utropades därför som vinnare före Magnus Gustavsen och Viktor Andersson.

I NEZ-tabellen har det blivit ruskigt jämnt i toppen. Woldseth leder på 84 poäng, Winsth har 82 och Andersson 81. Nu laddar vi om batterierna och siktar på nästa race på Anderstorp om två veckor.