Racing

Topptrion Andersson, Woldseth och Winsth vann i Fällfors

Formula Nordic var en av klasserna som var med på invigningstävlingen i Fällfors utanför Skellefteå. Mästerskapsledaren Edward Sander Woldseth var snabbast på kvalet före Charlie Andersen och Håvard Hallerud. Viktor Andersson understyrde rakt ut i muren redan på det tredje varvet och slog sönder bilen så illa att hans kval var över.

Förarna bjöd på bra racing och publiken fick se både William Winsth och Viktor Andersson klättra i fältet. Woldseth körde sönder en drivknut och fick parkera efter halva racet. Winsth körde upp sig och vann före Andersson och Andersen. – Det var en jättetrevlig bana, som både är snabb och krokig med räcken nästan överallt, sa Winsth som efter segern övertog ledningen i mästerskapet.

William Winsth vann det första racet i Fällfors.
Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Lördagen bjöd på nya spännande race i Formula Nordic. Edward Sander Woldseth dominerade det första racet, som han startade från pole och han vann före Håvard Hallerud och Viktor Andersson, som körde upp sig från sista startposition.

I det tredje och sista racet startade Andersson från pole och han förvaltade sin startposition till seger före Woldseth, som startade sist, och William Winsth.

Det är fortfarande tätt i tabelltoppen och alla tre toppförarna tog var sin seger under helgen. Andersson leder nu före Woldseth och Winsth.

Edward Sander Woldseth vann helgens andra race.
Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se