Esports

Virtuell Bilsport växer hos FIA

Fredagen den 30:e augusti hölls det andra mötet för FIA:s arbetsgrupp för Virtuell Bilsport, Digital Motorsport Working Group på Nürburgring, i samband med både ADAC GT Masters samt den årliga Simracing Expo, en mässa med inriktning på Virtuell Bilsport.

Foto: Marco Verch. Creative Commons 2.0

Svensk Bilsports representant Eric Stranne, från Virtuell Bilsports utskott, var på plats tillsammans med ett 15-tal andra representanter från motorsportvärlden, däribland andra bilsportförbund, simulatorspelsutvecklare och även representanter från FIA.

Virtuell Bilsport är ett ganska ungt begrepp, trots detta har FIA sanktionerat mästerskap i Gran Turismo Sport sedan två år tillbaka. Mycket av arbetet just nu handlar om att lägga en organisatorisk och regelmässig grund, samt att hitta koncept som kan användas som bas för framtida mästerskap.

– Det presenterades en del nyheter som är på gång som definitivt kommer lämna avtryck, så jag tycker att framtiden för Virtuell Bilsport under FIA ser väldigt ljus ut. Och att vi i Sverige är med där framme med tävlingar och inte minst med vår SM-tävling i Sundsvall under SM-veckan där vi nu planerar för ett nytt mästerskap när SM-veckan kommer till Luleå/Boden i vinter, säger Eric Stranne.