Racing

Eriksson siktar på pallen i ADAC GT Masters-finalen

För två veckor sedan körde Jimmy Eriksson hem sitt bästa resultat hittills i ADAC GT Masters med en fjärdeplats på Hockenheim. Inför helgens final på Sachsenring är målet ännu lite högre ställt – och jakten på en första pallplats i full sving.

Foto: Gruppe C Photography

– Jag ser fram emot finalen, säger Jimmy Eriksson. Vi hade vår bästa helg hittills på Hockenheim och siktar på att ta ännu ett steg på Sachsenring. Om allt klaffar borde vi kunna vara med i fighten om pole, vilket är en grundförutsättning för ett bra resultat på Sachsenring, och om ett bra raceresultat. Det vore kanon att avsluta säsongen med vår första pallplats och jag tror att vi har en chans att få till det.

Precis som på Hockenheim kommer Eriksson även den här gången att dela sin Zakspeed-Mercedes med tyske Daniel Keilwitz när helgens final äntrar rampljuset. Duon fick en bra start på sitt nya samarbete när Keilwitz ersatte Jeroen Bleekemolen vid Erikssons sida inför den senaste deltävlingen, och var bara en halv sekund från pallen i det första av Hockenheim-helgens två race. I det andra slutade man nia.

Totalt är 27 bilar anmälda till helgens säsongsavslutning, som alltså avgörs på Sachsenring i östra Tyskland. Den kuperade anläggningen – belägen inte långt från den tjeckiska gränsen – anses vara en av kalenderns mest tekniskt krävande med en utmanande blandning av snabba svängar, blinda krön och branta utförslöpor.

– Sachsenring är en kul bana, fortsätter Jimmy Eriksson. Det är en stor förarutmaning och det gäller verkligen att man placerar bilen rätt i varje sväng eftersom kurvorna leder snabbt in i varandra. Det är svårt att köra om, men jag hoppas att både jag och Daniel kan vara med och slåss i toppen i våra respektive kval. Lyckas vi med det har vi alla chanser att avsluta den här säsongen på topp.

Helgens ADAC GT Masters-tävlingar inleds som vanligt med fri träning på fredag, följt av två uppsättningar kval och race på lördag respektive söndag.