Racing

TCR Europe-avslutning nästa för Bäckmans

Helgen 12-13 oktober väntar avslutningen i TCR Europe och värd för mästerskapets sista race i år är ingen mindre än den legendariska Monzabanan i Italien. Andreas och Jessica Bäckman rundar av en omvälvande och lyckad premiärsäsong i tävlingen, när de nu äntrar finalen med sin signifikativa kämparglöd. För närvarande är Andreas placerad på en stark tredjeplats.

Syskonen Andreas och Jessica Bäckman har med 2019 års säsong gjort sin premiär i den europeiska serien TCR Europe, där de kammat hem flera pallplatser och viktiga lärdomar. Andreas och Jessica är för närvarande placerade på mästerskapets tredje respektive 19e plats, när de i detta nu gör sig redo för dess final. Till helgen, 12–13 oktober väntar vad racingvärlden kommit att kalla för ”The Temple of Speed”; Monzabanan i Italien.
– Den här banan skiljer sig enormt mot de övriga banorna i kalendern, med dess genomgående höga fart och långa raksträckor. Det kommer att bli en utmanande helg men det känns bra och jag ser fram emot att få äntra banan med min syster. Dessutom har vi över 30 gäster på plats för att supporta oss under helgen, säger Andreas Bäckman.

Monza-premiär för syskonen
Autodromo Nazionale Monza är belägen strax utanför Monza i Italien och används ofta för Formel 1, Formel 2 och flertalet andra stora racingmästerskap. Racingbanans många, långa raksträckor genererar en mycket hög genomsnittshastighet. Något som tros passa Jessica Bäckman, som dessutom bär revanschlusta från den senaste deltävlingen i Barcelona.
– Monzabanans utförande kräver att samtliga förare kommer att behöva slipstream på kvalet för att få till en bra tid. Vi väntar oss tighta race men det ska bli otroligt kul att för första gången få tävla i Monza. Jag talar för oss båda när jag säger att förväntningarna och peppen är total, säger Jessica.