Racing

Dubbelseger i finalen för Alpine A110 GT4

OTTO Racing överraskade många när årets tävlingsbil presenterades tidigare i våras. Teamet lämnade Ginetta som de tidigare vunnit Swedish GT med två år i rad, för att ställa upp i det nya GT4 Scandinavia mästerskapet i en Alpine A110 GT4.

Foto: Renault Nordic AB

Alpine A110 GT4 är en ny bilmodell som tävlingsdebuterade internationellt hösten 2018 och var alltså en helt ny bil för både förare och team inför premiären på Ring Knutstorp i maj. Debuten visade på bilens potential och mellan loppen fokuserade teamet på att systematiskt vidareutveckla bilen.

Teamets hårda arbete under den intensiva säsongen har gett resultat vilket avslutningen på Mantorp Park vittnade om. OTTO Racing med sin vita Alpine A110 kunde ta hem segern i bägge loppen under årets sista tävlingshelg.

– Vilken avslutning på årets säsong, säger Pro-föraren Otto Gullberg. Den gångna helgen påminde oss verkligen om varför vi tävlar. Alla pusselbitar föll på plats, vi hade bästa varvtid i båda racen och fick till en stabil race-pace. Ett bra minne från en annars ganska krävande säsong för teamet. Tack till alla som varit en del av årets satsning!

Foto: Renault Nordic AB