Rally

Hyundai siktar på seger i Rally Sweden

Hyundai Motorsport kommer till Rally Sweden med en stark uppställning av tre bilar. Rally Monte-Carlo-vinnarna Thierry Neuville och Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC) siktar på hat-trick i segrar då de även vann Rally de España som avslutade säsongen 2019. Duon visade exceptionell form under säsongens inledande rally och säkrade Hyundai Motorsports första seger i Rally Monte-Carlo.

Foto: Hyundai Motorsport GmbH

– Ett idealiskt Rally Sweden skulle vara massor med snö, höga snövallar och isiga vägar, perfekta förhållanden att ge oss självförtroende och få ut maximalt från bilen, säger Thierry Neuville. När vägarna är genomfrusna får dubbdäcken bra grepp och vi kan ge full gas. Tyvärr är vädret annorlunda i år och det kommer bli en utmaning att genomföra etapperna. Våra däck är väldigt tunna och fungerar inte lika bra på grusetapper så det kräver annorlunda körning. Utan snövallarna blir rallyt bara snabbare och snabbare och mindre intressant så vi håller tummarna för att lite snö skall komma ändå.

Ott Tänak och Martin Järveoja återvänder, kort efter deras krasch i Monte-Carlo till Sverige i cockpit på bil #8. Estländarna är mer än redo för att slåss om segern i rallyt de stod som segrare i för 12 månader sedan.

– Sedan Monte-Carlo har jag mått bättre och känt mig starkare för varje dag, säger Ott Tänak som vann Rally Sweden 2019. Vi hade en väldigt bra förra säsong och lärde oss att varje gång vi kör en ny etapp så måste vi fokusera ännu mer än tidigare. Att köra Rally Sweden är alltid annorlunda mot övriga rallyn, speciellt när vi får lite kalla och isiga förhållanden. Greppet i spikdäcken är extremt bra och ger en suverän känsla. Det är viktigt för oss att ta några mästerskapspoäng här och ta oss upp i topp steg för steg. Det är vår första omgång på löst underlag med Hyundai men jag hoppas att vi kan leverera ett bra resultat oavsett.

Irländarna Craig Breen och Paul Nagle återvänder till Hyundai Motorsport i sin #16 i20 Coupe WRC för tredje omgången efter att ha genomfört två rallyn 2019 (Rally Finland och Wales Rally GB).