Enduro

Enduro-VM till Skövde

24-25 juli är det dags för motorfest igen då Enduro-VM kommer till Skövde. Återigen står den lokala föreningen FMCK värd för ett internationellt arrangemang. Dessutom lanseras den nya tävlingen Billingen Enduro Challenge i direkt anslutning till VM-tävlingen. Under veckan förväntar sig arrangören 30-35 000 besökare.

Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Förväntan är att 200 åkare från världseliten ska komma till Skövde och tävla. Dessutom blir det premiär för den nya tävlingen Billingen Enduro Challenge, där ambitionen från klubben är att skapa en årligen återkommande tävling i Skövde. Målbilden är 600 startande och loppet kommer att äga rum söndagen den 26 juli.

– Vi är stolta över att vi fått förtroendet att denna gång arrangera en VM-deltävling. Vi fick mycket god respons efter tävlingen 2018 och inte minst kring det mycket centralt belägna arrangemanget, så det kommer vi även fortsättningsvis att ta fasta på, säger Jesper Eriksson, tävlingsansvarig från arrangerande klubben FMCK. Han fortsätter: – Det är ännu inte helt klart hur sträckningarna kommer se ut, men vi kommer definitivt att nyttja Billingebacken som är en väldigt publikvänlig plats. Vi har också tagit lärdom av förra tävlingen och kommer inte att köra på Billingenleden denna gången.