Rally

Lärorik helg för Rådström och Johansson i Italien

Dennis Rådström och Johan Johansson körde i helgen den första deltävlingen i Rally-EM, ERC, i Italienska huvudstaden Rom. Det blev dock en tuff start på säsongen för Dennis och Johan, som redan på första sträckan körde punktering som gjorde att de åkte av och krökte ett styrstag. De kom tillbaka på söndagen och satte flera topptider i klassen, där de tillslut blev sjua i ERC3 Junior.

Foto: Vandraq Studio

– Det har vart en helg med blandade känslor. Allt började bra på lördagen med en bra tid på första splittiden på första sträckan. Men vi får en punktering tidigt och vi känner inte punkteringen förrän det var för sent och vi körde i diket där vi krökte styrstaget. Vi kunde starta om och köra de fantastiska sträckorna här i Rom den sista dagen, och vi känner att det finns mer att hämta i bilen. Vi är ändå nöjda med prestationen tar med oss mycket positivt och ser fram mot att komma hit nästa år med mer erfarenhet, säger Dennis.

– Vi har gjort allt vi kan och jobbat fantastiskt bra tillsammans och ihop med teamet, så vi tar med en bra känsla härifrån, avslutar Johan.

Efter tre år i Junior-VM kör nu Dennis och Johan i klassen ERC3 Junior ihop med Tjeckiska teamet ORSAK Rally Sport i en Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland.