Racing

Rosenqvist i ny kostym till Illinois

Med Indy 500 nu lagt till handlingarna fortsätter NTT INDYCAR SERIES med full intensitet. I helgen väntar en dubbel med två stycken race på Gateway-ovalen i Madison, Illinois, och Felix Rosenqvist anländer med målet att ta nästa viktiga steg i sin ovalkörning.

Foto: INDYCAR

Rosenqvist slutade på 12:e plats i Indy 500 i söndags, i ett race som började tufft men som avslutades med en mer positiv känsla. När INDYCAR-fältet nu återgrupperar på en annan teknisk oval, den hälften så långa (1.25 miles / 2.0 km) Gateway-banan, är Rosenqvist tydlig med vilken typ av besked han söker.

– Vi kommer till Gateway direkt efter Indy 500, så det är väldigt mycket ovalkörning just nu, säger Felix Rosenqvist. Rent historiskt kanske det inte passar mig allra bäst rent resultatmässigt, men för min utveckling är det perfekt. Jag behöver mer träning på ovalerna. Jag är övertygad om att det går åt rätt håll, men man kan inte stressa fram den känslan man måste ha. Jag ser fram emot helgen och mitt mål, efter allt jag lärde mig i Indy 500, är att göra mitt bästa ovalresultat hittills.

Rosenqvist var på väg mot en pallplats i säsongspremiären på ovalen i Texas tidigare i år, men kraschade några varv från mål när han var på väg ikapp ledande Chip Ganassi Racing-kollegan Scott Dixon.

Faktum är att Rosenqvists bästa placering på en oval istället är en 11:e plats just på Gateway förra året – men det kunde ha blivit betydligt bättre än så redan då.

– Jag tycker att Gateway är en av de roligaste ovalerna, och vi hade ett riktigt bra race där i fjol, fortsätter Felix Rosenqvist. Jag kvalade topp tio, bara några hundradelar bakom Scott (Dixon), och sedan låg jag femma-sexa i racet innan vi hade en väldig otur med flera gulflaggor. Det vore skönt att ta en topp fem på en oval nu.

I år är det alltså två race som gäller på Gateway; ett på lördag, och ett på söndag. Båda loppen startar kl. 21.45 svensk tid och körs över vardera 200 varv. Startuppställningen till båda racen avgörs i lördagens tidskval.

Felix Rosenqvists Chip Ganassi Racing-bil kommer i söndagens race att bära energidryckstillverkaren Monsters färger. Under lördagen kör 28-åringen med sin ordinarie NTT DATA-design.

INDYCAR-helgen i Illinois smyger igång med ett inledande träningspass under fredagen.