Racing

Ahlberg jagar topp tre med Kågered Racing

Andreas Ahlberg siktar på att klättra tillbaka till topp tre i STCC TCR Scandinavia 2021 tillsammans med Kågered Racing efter en tuff fjolårssäsong.

– Riktigt kul att vara tillbaka för min femte STCC-säsong och min nionde säsong totalt med Kågered Racing, säger Andreas Ahlberg.

– Målet är som alltid att vara med och vinna race. Det viktiga för oss kommer vara att höja vår lägstanivå över tid för att kunna utmana om pallen totalt i mästerskapet.

31-åringen slutade på åttonde plats totalt förra året med en seger under premiärhelgen på Gelleråsen Arena och kommer att fortsätta tävla med en Volkswagen Golf GTI TCR i år.

– Andreas är en nyckeldel i vår STCC TCR Scandinavia-satsning och vi vet att han har kapaciteten att utmana de bästa i mästerskapet, säger teamägare Micke Kågered.

– Han hade en tuff säsong förra året av olika anledningar, men vi jobbar med tillförsikt mot att ta oss tillbaka till 2019-säsongen resultatmässigt där han slutade på fjärde plats totalt och utmanade topp tre på allvar.

Andreas Ahlberg och Kågered Racing kör årets första officiella STCC TCR Scandinavia-test på Ring Knutstorp i Skåne i dag, följt av Ljungbyhed Park senare i veckan.

– Jag ser fram emot testerna och det ska bli extra kul att få komma tillbaka till Ljungbyhed, en bana som jag inte tävlat på sedan 2016, säger Andreas Ahlberg.