Rallycross

Andersson och Grönholm klara för Rallycross-VM

Den talangfulla duon Klara Andersson och Niclas Grönholm kommer att köra för det svenska teamet CE Dealer Team.

– Duon kompletterar varandra väl när det gäller rå talang och erfarenhet. Vi är övertygade om att vi har en robust setup som kommer att möjliggöra vårt långsiktiga mål att slåss om FIA World Rallycross Championship-titlarna, , säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team. Med det sagt är konkurrensen i World RX extremt tuff och vi är ödmjuka inför uppgiften som ligger framför oss i denna nya utmaning.

Den 25-årige Niclas Grönholm, son till tvåfaldige rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm, är en erfaren rallycrossförare. Finländaren gjorde sin World RX-debut 2015 och slutade trea totalt förra året med tre delsegrar i mästerskapet.

– Jag är hedrad och oerhört inspirerad av att få den här möjligheten med CE Dealer Team. Jag tror att vi har starka förutsättningar att slåss i toppen av mästerskapet, säger Niclas Grönholm. Vi måste jobba väldigt hårt i varje tävling och även om teamet är nytt, så har vi mycket kombinerad erfarenhet som gör att jag tror att vi kan bidra med några överraskningar i år. Jag är glad över att få tävla tillsammans med Klara, jag Jag är verkligen sugen på att dra igång på denna nya och banbrytande resa tillsammans.

Klara Andersson – som är medlem i juniorlandslaget Sweden Junior National Team of Motorsport – gjorde sin rallycrossdebut 2018 och tog SM-titeln i klassen 2150, samt gjorde sin FIA RX2e-debut förra året. 22-åringen kommer att vara den enda kvinnliga föraren i toppskiktet av ett FIA-världsmästerskap under säsongen 2022.

– Jag är väldigt stolt över att bli den första kvinnliga helsäsongsföraren i World RX; det här är det överlägset mest inspirerande jag har gjort i mitt liv. Jag har mycket att lära mig, men mitt långsiktiga mål är att bli den första kvinnliga världsmästaren i rallycross, säger Klara Andersson. Jag längtar verkligen efter att få sätta mig bakom ratten i våra bilar under försäsongstesten.