Racing

Rosenqvist körde upp sig 15 placeringar

Felix Rosenqvist stod för en stark upphämtning i helgens Chevrolet Detroit Grand Prix när han från allra sista startled körde upp sig hela vägen till topp tio och samtidigt noterades för loppets näst snabbaste varv i INDYCAR-säsongens sjunde deltävling.

Foto: Arrow McLaren SP.

Rosenqvist fick en tuff inledning på helgen i Detroit, med en krasch bara några varv in på den första träningen och en bestraffning för att omedvetet ha blockerat en annan förare i kvalet.

Bestraffningen innebar att Rosenqvist tvingades starta från allra sista startled, som 25:a, i söndagens 70 varv långa race – men väl där släppte svensken lös den verkliga potentialen i sin #7 Arrow McLaren SP-bil. Rosenqvist slog sig fram hela 15 placeringar ända in i topp tio, i ett lopp som gick i full fart från start till mål utan några gulflaggssituationer.

– Det var ett kul race, utan någon hjälp av gulflagg – det var ett rent lopp hela vägen, säger Felix Rosenqvist. Det blev väldigt många omkörningar, och vi genomförde det bra rent strategiskt och i depån. Tyvärr fastnade vi lite för länge bakom (Conor) Daly och (Dalton) Kellett på de röda däcken och förlorade chansen till något ännu bättre, men att klättra 15 platser i ett rent race på en sådan här stadsbana är ändå riktigt bra.

Rosenqvist underströk sin fart runt den gropiga Belle Isle-banan med tävlingens näst snabbaste varv, och det snabbaste av samtliga Chevrolet-försedda förare.

– Farten var bra, återigen, avslutar Rosenqvist. Vi kunde hänga med bakom andra bilar, eller köra ikapp dem, relativt lätt. Vi börjar verkligen hitta rätt i racen nu och vi har all anledning att se fram emot resten av säsongen.