Rally

Tidemand knep andraplatsen i Arvika

Med hög fart på de värmländska vägarna, körde Pontus Tidemand till sig en andraplats i sin andra SM-deltävling för säsongen, även nu i en Skoda Fabia Evo för EKS.

– Det är alltid kul att vara tillbaka och det här har varit en fantastisk tävling. Vi gjorde vårt bästa, säger Pontus.

Publiksträcka på Westombanan i Arvika. Foto: Fredrik Värnebjörk

Med solsken från en klarblå himmel gjorde Rally Arvika intåg i SM-serien för första gången. Som ett av landets främsta rallylandskap, bestod tävlingen av sträckor som lika gärna hade kunnat vara VM-vägar. För Pontus var det mer eller mindre rally på hemmaplan och han njöt av stämningen:

– Det är alltid kul att vara tillbaka i rallysvängen och det här har varit en fantastisk tävling. Bra tempo i startfältet, perfekt variation på sträckorna och härlig atmosfär från start till mål – det märks att rallykulturen är stark i Värmland och det gör mig stolt. Otroligt bra arrangerat av alla inblandade!

SM-ledaren PG Andersson gick upp i ledning direkt på fredagskvällen och lyckades hålla sin position genom hela tävlingen. Pontus laddade på bra under lördagens etapp, och var snabbast på sträckan han tidigare benämnt som ”världens roligaste att köra” och som han själv testkört på förr. Trots det fick han se sig besegrad med strax över 20 sekunder, men är som helhet väldigt nöjd med både körning och resultat.

– Jag har inte suttit i en rallybil på nästan ett halvår och det var oundvikligt att inte känna av rattrostigheten i början. Känslan med bilen och rytmen blev bättre och bättre längre fram på lördagen och vi gav full attack på eftermiddagen. Tyvärr räckte det inte och det är bara att konstatera att det behövs mer tid bakom ratten, vilket jag hoppas att det blir framöver. Men jag känner att vi gjorde vad vi kunde och höll inte tillbaka, och det är det viktigaste. PG har verkligen hittat rätt och har något riktigt imponerande på gång, det är bara att gratulera, säger Pontus.

Pontus med kartläsaren Morten Erik Abrahamsen. Foto: Fredrik Värnebjörk