Racing

Final för Sportvagnsmästerskapet i Falkenberg

Falkenberg Classic bjöd på växlande väder när finalen för Sportvagnsmästerskapet avgjordes i helgen.

Samuel Johansson blev årets Sportvagnsmästare då han vann samtliga race. Han vann även Verktygsboden Modsport I.

Roadsport C by Nankang

David Malmberg fick sin revansch efter den snöpliga säsongen i fjol. I år vann han båda finalerna och tog hem totalsegern i Roadsport C by Nangang före Petter Sångberg och Ulf Andersson. Torkel Kristensson kom tvåa och Daniel Nyman kom trea i båda racen.

MX-5 Standard Cup by Apex

MX-5 Standard Cup by Apex kördes för första gången som ett eget heat i år. Christoffer Waern vann båda finalerna medan Per Molin och Hans Drangel delade broderligt på de övriga pallplatserna. Molin vann cupen före Drangel och Andreas Eckemark.

Roadsport A & B

Jerker Flink vann båda heaten i Roadsport A, men Torbjörn Isaksson vann cupen efter två andraplatser i finalen. Flink kom tvåa och Björn Nyman blev trea. Max Lindblom fick lite fler bilar att tampas med i Roadsport B, men han lyckades hålla undan och vinna båda racen före Anders Stomberg och därmed ta hem cupen före Lennart Krüger och Fredrik Nordlander.

Verktygsboden Modsport

Samuel Johansson hade en felfri säsong i Verktygsboden Modsport I. Han vann samtliga race och blev därmed årets SPVM-mästare med full pott. Lars Macklin fick kasta in handduken i finalen men blev ändå tvåa i cupen före Jonas Jansson. Björn Axelsson vann båda finalerna i klass II före Peter Andersson och Andreas Ekvall. Axelsson vann cupen före Ekvall och Andersson. I Klass III vann Kent Heijel båda finalerna före Gustav Larsson och Anders Björnsson, men det var Larsson som vann cupen före Heijel och Björnsson.

RS & Clubman

Thomas Larsson vann båda finalerna i Clubman, men det var Olle Olsson som vann cupen före Larsson och Stefan Deleuran Mumm. Christoffer Törnkvist var ensam i RS1 och han vann cupen före Mikael Jansson och Peter Gustafson. Jonas Jonsson vann båda finalerna i RS2 före Bo Eliasson och i cupen vann Jonsson före Eliasson och Anders Dahg.

Text och foto: Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se