Racing

Hallman på pallen direkt i racingdebuten

Enzo Hallman presenterade sig direkt för den svenska racingpubliken när han omedelbart fanns med i segerstriden och beträdde pallen vid helgens stora premiär för nya elektriska NXT Gen Cup i Falkenberg.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Hallman, som tidigare endast tävlat i karting, fick en riktig smakstart på sin bilracingkarriär när han trots sin bristande erfarenhet spelade en tongivande roll i båda helgens två premiärrace – som han stundtals ledde.

– Jag får nog säga att den här premiären har överträffat mina egna förväntningar, säger Enzo Hallman. Jag trodde att det skulle ta lite längre tid att komma in i allting, men det är jättekul att se att farten finns där från start. Jag är väldigt nöjd.

Hallman inledde lovande redan i kvalet på lördagen där han körde in bara en dryg tiondel från pole position (snabbaste tid), och tog sedan ytterligare kliv framåt under den stora tävlingsdagen på söndagen.

Den 15-årige Jönköpingsföraren fanns med i tätklungan i båda de två lopp som kördes – under mycket publikfriande former – och hade länge slag på segern i både Race 1 och Race 2.

En sammanstötning med en konkurrent tvingade dessvärre Hallman av banan några varv från mål i det första loppet och innebar att han föll till femte plats.

Revanschen kom dock bara några timmar senare, när Hallman tog målflagg som tvåa bakom amerikanen Ellis Spiezia i Race 2 och därmed inkasserade bilracingkarriärens första pallplats redan under sin debuthelg.

Hallman, som ledde fler varv (10) än någon annan i racet innan han till slut fick se sig passerad av Spiezia på sluttampen, underströk sin fart genom att slå till med loppets snabbaste varv.

– Det är klart att man hade velat vinna när jag ledde så många varv, nästan hela andra racet, men tyvärr gick däcken av lite för mycket på slutet, avslutar Enzo Hallman. Att jag ens kan känna lite besvikelse efter en sådan här helg är kanske ett gott tecken. Det har varit en fantastisk premiär, inte bara för mig själv utan för hela NXT Gen Cup. Mästerskapet är otroligt välarrangerat och racingen har varit grym. Jag längtar redan tillbaka till bilen!

Enzo Hallman lämnar premiären i Falkenberg som fyra i den sammanlagda mästerskapstabellen, klart bäst placerad av de förare som aldrig tidigare tävlat i bil.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.